Specilialisaties

Interne geneeskunde

Interne geneeskunde, ook wel bekend als inwendige geneeskunde, is een medisch specialisme dat zich richt op de preventie, diagnose en behandeling van aandoeningen van de interne organen. Het omvat verschillende gebieden zoals cardiologie, gastro-enterologie, endocrinologie en hematologie.

Internisten zijn experts op het gebied van complexe ziekten en coördineren vaak de zorg voor patiënten met meerdere medische problemen. Ze maken gebruik van diagnostische tests en geavanceerde medische technologieën om een nauwkeurige diagnose te stellen en een effectief behandelplan op te stellen. Interne geneeskunde speelt een cruciale rol bij het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van patiënten door middel van een holistische benadering van de geneeskunde.

 • De Leidse regio wordt gekend als een kleine gezellige regio met veel laagdrempelige contacten. Leiden is een van de kleinere opleidingsregio’s in Nederland waardoor individueel opleiden nog echt mogelijk is. Wil je meer weten over de opleiding en wat we bieden?

  Neem contact op met opleidinginterne@lumc.nl

 • Voor een volledig overzicht verwijzen we naar onze opleidingswebsite, daarnaast kan er een overzicht gevonden worden op de website van de Nederlandse internisten vereniging.

 • LUMC
  Opleider: dr. N.M. Appelman-Dijkstra
  Plaatsvervangend opleider: prof. dr. L.G. Visser
  Adviseur opleiding: mr. E.J. de Lange
  Contact:  opleidinginterne@lumc.nl

  HMC
  Opleider: dr. M.J.M. de Vreede
  Plaatsvervangend opleider: dr. H. Hofstee

  HagaZiekenhuis
  Opleider: dr. ir. J. Lagro,
  Plaatsvervangend opleider: dr. D. Soonawala

  GHZ
  Opleider: Dr. D.H.T. IJpelaar
  Plaatsvervangend opleider: dr. W.M. van der Deure

  Alrijne
  Opleider: dr. L. Hardi
  Plaatsvervangend opleider: dr. N. van der Lubbe